SPØRGSMÅL OG SVAR

Al Mission Uden Grænsers hjælpearbejde udføres af lokale medarbejdere og frivillige. Vi fokuserer på to ting: materiel hjælp og omsorg for hele mennesket. Hjælpetiltagene er langsigtede og familierne aktiveres på forskellig vis, for at undgå at blive passive hjælpemodtagere.
Ja. Da familiefadderprogrammet omfatter en hel familie og dele af bidraget også går til fællesprojekter i familiens nærområde, er der tilknyttet fire faddere pr. familie. Alle fire faddere har mulighed for personlig kontakt med familien gennem Min Side.
Efter tilmelding som fadder, får du tilsendt grundinformation om familien (sammen med dette ark). Derudover modtager du hvert år et nyt billede og lidt information om hvordan det går med familien. Du vil også en gang årligt modtage vores magasin.
Først og fremmest har du forpligtet dig til at bidrage med 220 kroner i måneden. Midlerne dækker udgifter til den materielle hjælp og omsorgsarbejdet, som gives.
Du har også mulighed for at sende små hilsner (på engelsk) eller bestille en ekstra gave via Min Side på vores jemmeside. Dette er helt frivilligt.
Vores politik tillader ikke, at vi hjælper familien gennem ekstra pengegaver. Du kan dog indbetale ekstra beløb, som samles sammen til at støtte familien igennem et projekt, som kan hjælpe dem med at kunne klare sig økonomisk. Sådanne projekter opstartes oftest når familien har været i fadderprogrammet i 3-4 år. De vil altså ikke få gavn af pengene her og nu. Projektet varierer fra familie til familie og kan f.eks. være et drivhus, så familier kan dyrke egne grøntsager, frisørudstyr, symaskine, værktøj til en elektriker, murer og snedker.
Ønsker du at overføre en ekstra pengegave til et sådan projekt, kan du overføre beløbet til samme kontonummer som den månedlige overførsel og mærke overførslen med dit givernummer.
Ja, du har to muligheder. Du kan:
1. . Købe en gave til familien ved at logge ind på Min Side i menuen på vores hjemmeside missionudengraenser.dk (du bruger dit givernummer som både brugernavn og adgangskode).
2. Sende en personlig hilsen med posten. Hilsnen skal kunne være i en A4-kuvert, så der er altså ikke mulighed for at sende store gaver, men en lille hilsen (på engelsk), et kort, billeder, tegninger, godter til børnene, skolemateriale, strømper eller lignende.
Kuverten sendes til vores kontor i Norge, som sender alle hilsner fra norden samlet til Østeuropa: Misjon Uten Grenser, Moen 9, 3948 Porsgrunn, Norge Mrk. "Faddergave + dit givernummer"
Indholdet bliver registreret i vores database og pakket på store paller, for at sikre at alt kommer frem til rette familie.
Det tager optil 8 uger før gaven når frem. Vi afsender ca en gang om måneden, afhængigt af hvornår vi har nok til at fylde en trailer/container.
Vær opmærksom på, at det ofte tager lang tid før du modtager svar retur fra familien – ofte over 6 måneder, da svaret sendes retur med posten og først digitaliseres på Min Side, når de når tilbage til Norge.
Julegaver skal være fremme på vores kontor i Norge senest 1. oktober.
OBS! Myndighederne i Ukraine tillader ikke at vi sender personlige pakker til familier.
Du kan være fadder lige så længe, som du ønsker. Eftersom din fadderfamilie efter nogle år ikke længere behøver din støtte, vil du blive tilbudt at støtte en ny familie.
Ja, alle børn støttes i skolegang frem til og med afsluttet folkeskole.

Ja, du kan besøge dem du er fadder for. Dette kan gøres enten gennem organiserede fadderture eller på egen hånd.

Eftersom du rejser på egen hånd, bedes du kontakte os senest 8 uger i forvejen, så vi kan arrangere mødet med familien gennem vores lokale medarbejdere.

Nej, det har vi desværre ikke mulighed for at tilbyde.

Første gang du logger på Min Side, skal du bruge dit givernummer. Det står i velkomstbrevet, som ligger sammen med dette ark.

Har du spørgsmål bedes du venligst tage kontakt til support@missionudengraenser.dk